Resa till Fiji

Resa till Fiji

Det är inte direkt så att du kan bila till Fiji. Här är det bara att sätta sig på flyget och slappna av tills du är framme. När du däremot är framme brukar det vara båt som gäller, öluffning och kanske en tur över till Nya Zeeland.

Med flyg från Sverige

Det finns möjlighet att flyga till 3 olika flygplatser på Fijiöarna. Den största (Nausori Airport) ligger vid huvudstaden Suva på Viti Levu, den andra vid staden Nadi (Nadi International Airport) på samma ö och den tredje vid Savusavu (Savusavu Airport) som ligger på Venua Lavu. Det är också därför som många turister väljer att stanna på Viti Levu och Venua Levu, eftersom det är nära förbindelser. En flygbiljett brukar kosta mellan 13 000- 23 000 kronor, men givetvis kan man dra ner på siffrorna en smula, beroende på flygbolag.

Du kan inte direktflyga från Stockholm till Fiji, hur gärna du än må vilja det. Beroende på hur du vill åka och vad du vill se på vägen, byter många resenärer i t.ex Dubai eller i Bangkok och sedan återigen i Sydney, Australien. Quantas är ett australiensiskt flygbolag som tar dig från Australien till Fiji. Räkna med en flygresa runt ca 35 timmar om du åker österut runt jordklotet, ända från Sverige. Om du istället tar vägen västerut, bukar den kortaste sträckan innebära ett byte i London eller LAX i Los Angeles. Du vinner inte enormt mycket tid på att antingen välja öst eller väst, men några få timmar kan du i bästa fall räkna med.

Flygbolag

Fiji Airways är Fijis eget flygbolag och trafikerar flera länder som t.ex USA, Kanada, Kina, Nya Zeeland och Australien samt Storbritannien och Tyskland (Frankfurt). Du kan alltså först åka till ett par städer i Europa och sedan vidare till Fiji och staden Nadi om du vill. Fördelen med Fiji Airways är att de håller relativt låga priser. Nackdelen är att de inte fått toppbetyg av kunderna. Detta är givetvis en smaksak och är beroende av ett flertal faktorer.

Från och med 2018 har faktiskt SAS börjat flyga direkt till Hongkong från Köpenhamn. Från Hongkong är det enkelt att ta sig direkt med flyg till Fiji. Att ha i åtanke…

Boka via en resebyrå

Till Fiji anordnas många skräddarsydda resor. Vissa av dem kan även innefatta vistelser i andra länder som Australien, Nya Zeeland eller Kina (Hongkong). Detta är ett tips om du vill att någon annan ska göra grovjobbet och organisera din drömresa åt dig. Jambo Tours är ett resebolag som arrangerar Fijiresor i paketreseform, likaså Söderhavsresor m.fl.

Hoppa på en fraktbåt

Det går inga sedvanliga färjor från t.ex Nya Zeeland eller Australien till Fiji, men däremot går det en hel del fraktbåtar i Söderhavets farvatten. Vissa av dessa godtar ett visst antal passagerare ombord, men inte alla. Ett tips är att kontakta olika rederier som trafikerar sjörutterna till Fiji och fråga. Någonstans lär du säkert få ett ja. Det innebär emellertid lite extra krångel, men skam den som ger sig. Väl på Fiji finns det många olika lyxkryssningsfartyg som tar dig runt bland öarna.

Våga segla över havet

Det går också en del privata segelbåtar mellan Nya Zeeland och Fiji. Är du inte sjösjuk och känner någon som känner någon…ja, då kan du alltid fråga.